KOŠARKARSKI TABOR ŠTORE

DOMAČI 2.TURNIR DP V KOŠARKI
27. maj, 2018

KOŠARKARSKI TABOR ŠTORE

Dragi košarkarji, zanesenjaki športa in njihovi starši.

Vabimo vas, da se pridružite poletnemu taboru Društva za športne in rekreativne dejavnosti Štore. Letos ga organiziramo prvič, takoj ko se šola zapre.

3 -dnevni košarkarski tabor za dečke in deklice od  1. do 6. razreda osnovne šole (otroci bodo razdeljeni po starostnih skupinah) bo potekal od srede, 26. 6., do petka, 28. 6. 2019.

Tabor je primeren tako za tiste, ki košarko radi igrajo za zabavo in sprostitev, kot za vse, ki radi aktivno preživljate prosti čas. Košarkarski tabor s strnjenim 3-dnevnim programom bodo vodili  trenerji Košarkarske šole Mladi upi v sodelovanju s trenerji sorodnih športnih šol štorskega okoliša. Vključen  je trener najmlajših (profesor športne vzgoje) in usposobljeni trenerji z ustrezno licenco.

Tematski dnevi bodo potekali v sosledju: obisk okoliških razglednih vzpetin, obisk parka Žlajfa, kopanje v Rimskih termah (zagotovljen javni prevoz), zadnji dan zaključimo z igralnimi poligoni in IGRO 3 x 3 – ULIČNO KOŠARKO.

Otroci bodo v delovne skupine razdeljeni glede na letnik rojstva, sposobnosti in predznanje. Trening košarke bodo opravili 2X dnevno. Posebno pozornost bomo na taboru posvetili najmlajšim, ki košarko spoznavajo skozi igro. Starejši  bodo vadili po programu KŠ MLADI UPI s poudarkom na tehniki, kjer je vsak posameznik individualno obravnavan.  V večernih urah bodo na programu tekmovanja v igrivi košarki za najmlajše, za malo starejše pa igra 1:1, 2:2, 3:3. Poleg tekmovanj se bomo  srečali tudi z znanimi košarkarji. Družili se bodo vrstniki več šol (OŠ Štore, POŠ Kompole in okoliš) in tako stkali vezi, ko šole več ni. Med sabo bodo igrali prijateljske tekme. Na tabor poleg otrok košarkarske šole vabimo tudi otroke selekcij U9, U11 in U13 KK KELEJA, CINKARNA CELJE in ostalih klubov, s katerimi DŠRD ŠTORE  tesno sodeluje.  Za udeležence smo pripravili veliko medsebojnih  tekmovanj. Poleg naporne vadbe zjutraj in večer (na razpolago sta nam telovadnici OŠ ŠTORE) se bomo sproščali tudi v Rimskih termah. Imeli bomo šolo plavanja, tekmovanja v toboganih in različne razne zabavne igre v vodi. Plavalne aktivnosti bo poleg trenerjev vodil in nadzoroval tudi reševalec iz vode. Po dnevnih aktivnostih sledi večerna animacija Tabora, igre brez meja ter atraktivni program GET WET.

CENA košarkarskega tabora je 80 eur. Do 18.5.2019 morate kot rezervacijo poravnati minimalno 40 eur, kar smatramo za potrditev prijave, štela pa se bo kot del plačila. Ostali del poravnate do začetka tabora. Število mest je omejeno (do 24 prvih prijavljenih  otrok).

Tabor zaključimo v četrtek zvečer, in ob 20.00 so zadnje oddaje otrok. Zborno mesto pred OŠ Štore bo v torek 9.00 – 10.00. V tem času poteka predaja otrok.

KOŠARKARSKI TABOR POTEKA V KAMPU TELOVADNIC OŠ ŠTORE

Otroci prinesejo s seboj spalno vrečo, saj bodo spali na telovadnih blazinah v mali telovadnici. Dnevni obroki bodo na voljo v šolski kuhinji (2 x zajtrk, 3 x kosilo, 2 x večerja), kjer bodo na voljo tudi osvežilni napitki. Za vadbo je  na voljo velika telovadnica OŠ Štore, zunanja igrišča na Lipi in v Žlajfi. Ob tem bomo imeli na voljo zdrave, sadne malice.

V ceno je vključeno: 

– prevoz v Rimske Toplice z vlakom

– kopalna karta

– kosilo (pizza ali hamburger) v Rimskih termah                                             

– 2 polna penziona na OŠ Štore

– 24-urno pedagoško varstvo vse dni tabora

– spominska majica tabora

– košarkarska majica

– bidon za vodo

– 2 krat dnevni trening

– učenje plavanja in nadzor s plavalnim učiteljem

– večerne animacije:

igre brez meja, GET WET…

– dnevne animacije:

slackline,  floorball, frizbi, odbojka in nogomet na mivki…

– trening tekme z vrstniki

– izleti po okolici

Prijavnica