KOŠARKARSKI TABOR UTRIPA ŠE NAPREJ

OBVEZNA OPREMA ZA KOŠARKARSKI TABOR
16. junij, 2018
VPIS V KOŠARKARSKO ŠOLO
9. oktober, 2018

KOŠARKARSKI TABOR UTRIPA ŠE NAPREJ

V torek (26.6.) se je zbralo 24 udeležencev, v jutranjih urah v telovadnici OŠ Štore, kjer smo prvi dan pričeli KOŠARKARSKI TABOR ŠTORE 2018 prvič v tej izvedbi. Najprej smo imeli jutranji trening (otroci so kombinirali gibanja v napadu plus obrambi z žogo; vaje so izvajali vsaka na svoj koš v dveh skupinah). Treningi so bili vseskozi 2 šolski uri zjutraj. Zvečer pa smo imeli le tega na Starem mlinu provizorično.
Kot rečeno pohod na stari mlin je potekal ob treh spremljevalcih. Pot se je vila ob cesti do gozda pod Šentjanžem. Tu smo imeli na programu obisk energičnega parka, kjer smo ubrali sveže maline, potem smo skupaj z gospodarjem napolnili zaloge z domačimi energetskim ploščicam in sokom jabolk. Sledilo je tako obisk športnega parka kot pustolovskega, kjer se je na postaji požirajočih sodov odvilo pravcato tekmovanje po skupinah. Na koncu nas je gospodar seznanil z opravili na kmetiji in oskrbi živali z samooskrbo. Utrujeni smo legli v postelje, katera ležišča so že prej vaditelji ocenili pri prihodih vestno. Vsi so dobili oceno dobro ali več. Spalna ura 22.00 je prevesila dan v noč in ob kartah in še niti nepredelanih doživljajih smo se spočili.

V sredo (27.6.) smo imeli jutranji trening zunaj. Pred tem pa smo imeli podelitev uradnih majic tabora. Le te smo poizkusili zunaj, kjer smo imeli ogrevanje podaj v premikajočih dvojkah in nagajivem škratu, ki je igral pasivno v območju rakete. Nakar smo imeli igro moči, na koncu pa ballhandling na eni strani, na drugi strani pa 3×3. Po kosilu je sledila priprava za bazen, saj je bilo vreme krasno spremenljivo in smo kar utrli pot pod noge. Dež nas je prehitel a ne tudi ustavil in po sončnem vremenu smo prirajžali v Rimske toplice. Vodja bazena je poprej glede na vreme zaprl bazen. Po našem prihodu in tudi prihodu sončnega smo bivali sami na njem. V vodi je vseh 24 udeleženih uspešno naredilo skupinski skok v vodo in pričele so se vodne igre. Uro je reševalec Grega odprl vse drče in sprostile so se še zadnje zavore, če so še le obstajale. V velikem bazenu pa so bile igre konjičkov in ladjice črvov po vodi. Kratko jasno smo zaželjeno fajn izmučeni do kraja pri kraju dočakali družinske pizze. Ker pa smo športniki in želimo še, smo izkoristili odbojkarsko igrišče, da se je hrana poravnala. Igre lukenj in odbojka sta bili relaksacija po obilni jedi. Po slovesu smo šli na postajo. V spalni telovadnici smo na koncu dneva naredili pravo gledališče z Družinskimi skeči, Kjer so udeleženci prikazali družine tabornike z tabornikom dojenčkom, ki se spravlja spati. Skupina dveh udeležencev (ob vodji mize) Žan in Maja je ocenjevala kako so bili prepričljivi v vlogah in nalogah, ki jih opravljajo in pri spravljanju oprav na lahko noč. Ta dan je bilo lahko spanje.

V četrtek (28.6.) smo imeli jutranji trening po končnem ocenjevanju ležišč. Jutranji trening je vseboval ogrevanje od koša do koša do nagajivih škratov v notranji telovadnici, cik-cak vodenja (zaradi spusta temparatur smo bili znotraj). Trening je vseboval poskoke na klopi do petke in po tem vodenja z čimprej zaključki. Po tem pa še vaje odziva za konec ko sedita obrnjena iz ene kolone igralec in druge kolone s hrbtom usmerjena na igrišče in se prelevi hitrejši na žogo v napad in počasnejši v obrambo (po zgrešenem metu pa obratno usmerjeno na drug koš). Udeleženci so leteli. Ta dan je pobarvala vsak svojo sliko na temo TABOR ŠTORE 2018. Pri izboru je zmagovalka Tia Podplatan. Na kar smo imeli še skupinsko risanje emblemov, kjer se je izkazala skupina Miha, Aljaž, Erik za najizvirnejšo. Prav vsak pa je vnesel nekaj samo svojega, zanimivega. Oceno skupnih risb smo združili z na koncu košarko 3×3. Tako zgolj rezultat ni bil v ospredju. So se pa vili vneti boji v kategoriji mlajši pionirji (starejša skupina), kjer so dečki GSW (Golden state warior) dobili. Vsi so izkazali presenetljivo vnemo čisto do zadnjih trenutkov. Boje je bilo 7 ekip: v kategoriji mlajši in najmlajši. Tudi tretji dan ni popustila vnema. 🙂 Po tem so se priključili starši in za zaključek so izkazali otroci znanje ki so ga prenesli s poligoni staršem ti pa so se v obnovo znanj prepričali koliko znajo in koliko zmorejo pokazati predati svoje znanje v poduk, otrokom. Kar veliko so se naučili in prijetno pozabavali tekom tabora. In kdor je padel v posteljo kot je dejala družina Fridl ta vedro zadovoljno! Hvala za tako iskreno delitev izkušenj. Otroci so jih delili. Tokrat smo zmogli v istem številu do razstanka do kraja.

Nekaj slik po kolažih kot se zgodbi sodi in spodobi.
Posebna zahvala partnerjem za polnovredno podporo, da delamo 24ur: Železar d.p. , Birobit d.o.o. & Štore Steel d.o.o.