Srečanje v Halozah: po meglenem jutru se dan ne pozna

Otvoritveni turnir DP v košarki za naše mlade: izpolnil pričakovanja kot dogodek
27. januar, 2019
Mladi upi: V novem krogu turnirjev
18. marec, 2019

Srečanje v Halozah: po meglenem jutru se dan ne pozna

Danes smo obiskali Haloze. Z našega standard zbirališča Lipe Štor, smo se odpeljali v vseh možnih vozilih proti glavnem mestu Haloz. Po prispetju pred zgledno veliko dvorano za ta mali kraj, smo se namestili v garderobe, kjer je rekovascelent Tilen pomeril drese. Po tem smo bežno pregledali tekmo pred nami, kjer je bilo žal ugotoviti, da nekateri klubi ne zagotove sodnika. Kar je navedel tudi domači trener. Pri teh stvareh, se pa res ne krajša sredstev. Je težko že brati zapisnike, kaj šele biti dvojni agent. Res neprijetna popotnica sploh za spremljat drugače lep košarkarski ambient.

Na parketu smo pričeli z Rogaško B. To je ekipa leto mlajša od 2008, zato je potrebno pokazati kako zrelo potezo več, če se želimo s takimi bost. Sploh ker vemo, da ima Rogaška drugače fenomenalno šolo, kjer trenirajo zelo zgodaj, tako rekoč vodijo v vrtcih. Status prvoligaškega kluba ima pa primat med športi in vzrastjo. Škoda, ker mislim, da če bi prikrili vsaj kako našo slabost, bi bil razkorak naprej toliko večji proti Rogaški. Kdaj je treba uiti mislim in misliti fantom momentalno, brez večjih naprez. Že z dolgo podajo, ki jo imamo res vestno v repertoarju treningov, se da potisniti takega nasprotnika, ki pritiska na transformacije v napad. Ostane nam tekma v ROGAŠKI. 🙂 Kjer se bomo dali kolikor lahko od se, za uspeh.

Na naslednji tekmi proti Halozam, je prvo izpostavit navijanje staršev (saj na obeh tekmah), le da so se navijanju pridružili otroci. Nekako prenešen vzor NBA :)))) defense! – obramba (in tokrat že brez imen!) je eno najbolj močnih sporočil za še tako šibek člen v ekipi. Zaradi tega se igra košarka in kdor to ve, se pridružuje enostavni govorici telesa in duha. Če se nadovežemo na tekmo, je videti da znajo tudi Haložani igrati. Take tekme proti malce slabšim, so dobro vodilo, kako lahko umiriš le se in vzpostaviš eno dobro podajo, pa eno dobro finto. Kajti tekma tudi najboljši trening v avditoriju JE.

Športni pozdrav,
Ekipa DŠRD ŠTORE