V Lovrencu prijateljsko začeli 3.krog Turnirjev

KOŠARKARSKI TABOR ŠTORE
8. maj, 2019
Nova skupina deklic utrjuje svojo pot
9. junij, 2019

V Lovrencu prijateljsko začeli 3.krog Turnirjev

V nedeljo smo obiskali kraj Lovrenc na Pohorju v okviru začetka 3.kroga turnirjev za DP. Pot nas je vodila po daljši poti, ko pa smo prišli iz sivine pod kap, je bilo takoj čutiti dober ambient Lovrenške dvorane. Tu se je pod celo leseno konstrukcijo zaigrala na ta dan košarka različnih dveh ekip. Ekipa s Pohorja je imela v vrstah enega najvišjih in težjih igralcev, kar jih je bilo videti na tekmah te kategorije. Prav enako pa smo si zapomnili igralca s št.9, le da ta prednjači, po tehniki in inteligenci videne igre.

Na eni strani smo uspeli zaustaviti orjaka, na drugi strani, smo ostale četrtine, prav enako borili do konca. Izenačen rezultat je najbolj pravi izid. Fantje so evidentno napredovali v kolektivni igri, je pa poudariti,  da je trening naloga še bolj poudariti in zavestno krepiti sodelovanja na strani brez žoge. Tudi če ni nevarnega napadalca z žogo na tvoji polovici ali bližini, pomeni, da igralci spremljajo v tem primeru vsi žogo (torej le tega posebej, ki jo ima lahko največ v posesti, ker se na ta način začne zbijat ritem nasprotnika). Ker se je tak moment primeril ga bomo lahko vnesli v trening kot posebnost prestrezanja po prejemu žoge in še zaviranja&usmerjanja koj v avt po prvem koraku tehnično-taktično podkovanega, oz. igralca, ki na več področjih izstopa. Normalno je tudi povzem rotacij, ko prevzameš v 1:1 obrambi. Za kar so prepotrebne Ure igranja (vsaj 2 ali 3 x na teden).

Veseli nas, ker nas okoliščine pahnejo v bolj raznotero izbiro 1-2 treningov teh dečkov,  tudi ko smo konec leta, še ni končano z igrami. Četudi se nagibamo v poletnem ciklu v duel igre ob koncu leta, ki so neobhodno dobra podlaga igre zunaj, 3:3, ali pa nenazadnje na Taboru, ki se nezadržno približuje. 🙂

Športni pozdrav,

EKIPA DŠRD ŠTORE