Konec prvega dela vsi na Žogo

Košarkarska šola Kompole // KŠ Mladi upi Kompole
6. februar, 2020
Corona virus krepi le večjo notranjo povezanost in nov zagon
17. marec, 2020

Konec prvega dela vsi na Žogo

Današnji dan je bil prav poseben. Tekmovanje Festival Košarke je imel za gostitelje nas. Turnir ekip Kozjanskega smo igrali v telovadnici OŠ Štore. Naj povemo na začetku, da so danes vsi akterji bili dorasli srečanju. V začetku ne smemo pozabiti prizadevnih staršev, ki bdijo nad pripravo košev v dvorani in na drugi strani pravega navijaštva družinskega vzdušja, ki nas je spremljalo. 

V troboju ekip smo v zadnji tekmi uspeli igrati najbolje do sedaj in kronati z zmago. Kot tudi velja povedati da rezultat ni pravo merilo vzdušja in da je to prva zmaga. Šentjur se je izkazal za dobrega nasprotnika in predvsem fizično je bil superioren. Borbe pa ne gre izpodbiti in vztrajanje je prišlo na vrsti v drugo. Tudi prvoligaški klub Podčetrtek, pa je tokrat vzel krajše. 

Uspešen dan ima dodatno težo. Dva čisto nova igralca Lenart in Tisa sta res prikazala, kljub prvi predstavi, kako lahko z dinamiko in stalnim vztrajnim poskušanjem v napadu in obrambi storiti kar je v moči. Karakter se je izplačal :). Tudi ekipo pa je krasil svež veter. Za poudariti je da se s tem letvica dvigne in pričakovanja na treningih. Ob tem da pokrivaš svojega v obrambi, je lažje po dobljeni žogi, v napad. V napadalni igri se pozna več treninga s križanji, sodelovanja po globini pa so še na vrsti.

Vse skupno: vesel dan, žebelj na glavo tokrat s tem končujemo prvi krog…
Čestitamo na borbeni tekmi in svežem izkazu karakterja, ki je krasil 9-ko danes.

Ekipa DŠRD ŠTORE