Košarkarski tabor utripa dalje

Seznam obvezne opreme za Košarkarski tabor Štore
17. junij, 2019
Krstna nedelja
19. januar, 2020

Košarkarski tabor utripa dalje

Košarkarski tabor Štore 2019

smo tekoče in z zanosom pričeli zadnji teden po koncu šolskega pouka v osnovni šoli Štore. Ta čas smo skupaj z študenti imeli cilj voditi malo manj palet dejavnosti, pa smo se temi bolj posvečali, tako da so otroci dobili dober vpogled v svoje zmožnosti in se je prav vsak lahko našel nekje in užival v izbrani temi dne.

Že prvi dan smo si urejali bivališče, v dvojčkih, kjer so se lahko otroci tako pestri po starosti bolje spoznali. Uvedli smo tudi lestvice ocen dvojčkov, ki so se peljale do konca. Po tem so otroci v spremstvu spremljevalne ekipe (tokrat so to bili Enej, Sven in Stefan). le ta je zadovolj uigrana, ker se z otroci že pozna bolj ali manj vsemi, že od vadb košarke ali pa od drugih vadb, kjer nabira dovolj znanj. Z vstopom v telovadnico so se začele igre sedeče odbojke in kaj znane priljubljene skupne igre. Na obeh straneh igrišča so se kar uklestile lepe skupine. Aktivnosti so se selile še ven, kjer smo sveže igrali tokrat VODNE IGRE. Po kosilu smo se oprtali in odšli na izletniško turo v Šentjanž. Z lastnikom Janezom skozi negujemo navado še to leto ponudbe iger malo drugače. Obisk pustolovskega parka nam je dal tekmovanje letos v košarki na sod in čisto drugi rezultati so dali nove člane na površje. Po končanih športnih igrah smo se naužili energetskih plošč od Janeza. Po tem ko smo prispeli nazaj, so se otroci (letos 1.skupina deklic) urili v pankakes delavnicah izdelovanja maksi palačine, kjer so bile v ponudbi tabornikom meni od skutinih čoko nutela do lady marmelade. To pot so želodce polnile res družinske velikosti.  Ob pestrih aktivnostih so trajali pogovori še dolgo naprej.

Drugi dan smo vstali malo prej, da smo izrabili trening del na igrišču. Ob tem so pomerili otroci drese Tabora. treningi so potekali v dveh homogenih skupinah pri dveh trenerjih, saj so lažje otroci osvajali vsi elemente. Spretnostne poligone so izvajali povezovalno in se zlasti zabavali ob pajkovi mreži, kjer so prehajali luknje v živi mreži druge skupine. Na koncu so imeli še poizkus iger moči. Po treningu je sledil podaljšana ura (le to smo mimogrede dobili notri, kar je bilo lahko ob zgodnjem dnevu). Otroci so se dali v enakovredne ekipe in igrali maljši na eni strani statrejši na drugi strani, vsi 3 : 3. Spoznali so se tudi s pravili Fair-play, ki je itak vodilo takega našega tabora.  Po tem smo se napotili nazaj v tabor. Čakala nas je krepka malica, saj smo imeli uro odhoda. Vlak nas je popeljal v Rimske toplice, kjer nas je prvo prijazen reševalec Grega seznanil s pravili kopanja in pod njegovim spremstvom smo že lahko opravili prvi skupinski (24otrok) osvajalni skok kopališča :). Plavalne igre, učenje potapljanja in tudi pravcati Najovi novi zavesljaji so bili koraki, ki so jih otroci veselo  želi ob rokovanju s pripomočki. Po obedu (pizze velikank, 6 okusov) smo se prevalili še na odbojkarsko igrišče. Sledili so neizprosni boji, z ćogo kako jo spraviti čez mrežo :)). Ob spremstvu večjih kapelj smo ubrali pot na železniško postajo. V večerni uri smo bili v kampu pogovorne ure za Vsakoletno DELAVNICO SKEČA (BAZENSKA DRUŽINSKA PRIGODA). Vse štiri skupine so se zelo potrudile. le zaradi izvirnosti v rabi rekvizitov se je nagnila zmaga na stran Družini KREMENČKOVI.  Nasmejani smo se vsi kar od malo več dejavnosti utrujeno zvrnili le v ležišča.

Tretji dan smo si uzeli uro več od prejšnjega dne k počitku. Zgodaj so se nadeljevale ocenjevanje sobic. In presenečeno smo vaditelji prišli do sklepa da so le te izgledale napram prejšnjem letu, kar lične in celo skozi v formi. Sledil je košarkarski trening v telovadnici, saj nas je spremljalo sonce od jutra skozi. Igre so bile duel igre štirih skupin, seveda v poligonih deljeni. Otroci so že izkazali napadalne in obrambne elemente košarke in hkrati še vedno uveljavljali sodelovanje znotraj deljenih skupin. V drugem delu je sledil turnir 3 : 3. Smo bili priča srčnosti na igrišču zlasti pri teh starejših, ki so prikazali prenekateri še kake novo pridobljene veščine. Ta dan je bil rezerviran za BODY PAINTING. Otroci so na dvorišču uredili obrise. Ob pobarvanju letne in zimske kolekcije je prišlo do enostavno prikaza zlasti koliko je uigrana katera ekipa in nenazadnje potrpežljiva pri barvah. Nadaljevali smo z VODNE IGRE II, kjer smo izrabili čisto vseh 200 balonov zadržanih od prvega dne. Sledila je priprava poligonov za starše, ki so prišli po 18.00. Z otroki so prikazali prvovrstno MEDGENERACIJSKO SREČANJE. Ugotoviti je poleg rezultata 23:17, ki pa ni prvi izkaz. V prvi meri je bil dosežen cilj da se otroci skupaj spoprimejo z novimi rečmi, dejavnostmi, formata v naravi in naravnih gibanj, ki so razvile prenekatero nov gib, vzgib pri slehernemu otroku. To je bil hkrati prvi dosežek. Ob tem da so to otroci opravljali v starostno raznolikih skupinah in uspešnem mentorstu osnovnošolke, je stvar lahko razumljivo uspela.

Ne samo mlajši tudi starejši so ob vrednotenju poželeli enako drugo leto, Ob želenju več avantur čez to poletje vam želimo Lepe doživljajske počitnice 🙂

Na snidenje……………..Vaša EKIPA DŠRD ŠTORE

Hvala vsem partnerjem, ki so nas spremljali, za tekočo izpeljavo dogodka:

Železar d.d.

Storkom d.o.o.

Tuli d.o.o.

Železarna Štore d.o.o.