Krstna nedelja

Košarkarski tabor utripa dalje
6. julij, 2019
Košarkarska šola Kompole // KŠ Mladi upi Kompole
6. februar, 2020

Krstna nedelja

Danes na nedeljo zjutraj smo imeli upovci, krstni nastop v letošnji izvedbi DP, ki se praviloma imenuje Festival košarke. Med drugim, ker rezultat ne šteje najprej temveč izkaz naučenih veščin košarke in kar ni na semaforju. Zbrali smo se kar pred zimsko zaspanem parkirišču M Štore. Od tod smo se zaradi ogrevalne akcije kar takoj odpravili naprej. 

Prvo tekmo smo imeli z domačini. Dečki (pa tudi 2 deklici, v bodoče bomo za rabo rabili skupinski samostalnik dečki) so nastopili najprej na igrišče. Dvoboj z KK Podčetrtek, je minil v zanimivem boju. Podčetrtek in Konjice sta več letno v šoli in stabilen drugoligaš (ali prvoligaš). Če gledamo samo njuna šola obsega več šol. 

Bil je poudarek na tem da se otroci spoznajo skozi sodelovanje in tudi novi so pokazali kar nekaj dobrih podaj in prenosov, brez da bi celo vodili. V teh primerih je igra zelo dobro stekla. Otroci pa so se tako zelo dobro spoznali. Žal smo imeli v drugi tekmi, namesto v prvi :), kar malce močnejšega nasprotnika, kjer se ni dalo tako parirat kot smo to proti KK Podčetrtek.  

Pa vseeno so nasmejani obrazi tisto, kar smo na koncu mi odnesli. Je pa prva tekma običajno pokazatelj kje smo in kake apetite še lahko imamo. Turnirska sezona bo dolga. Splača se hoditi na treninge. In ponedeljkov termin, ki smo ga dodali, je zelo dobrodošel za vadbo. In še nekaj, leto bo še dolgo in priložnosti za novo dokazovanje, dela na treningih, še in še. Zato je pomemben le reden obisk, da utrdimo zbranost, ki nam bo prišla še kako z več treningov, prav v roke. 

KK PODČETRTEK : KK DŠRD ŠTORE

10 : 6

KK DŠRD ŠTORE : KK MIKI ŠPORT KONJICE

4 : 12

Čestitke na lepi borbi!
EKIPA KK ŠTORE